آموزش یوگا در خانه + 6 وضعیت یوگا به همراه آموزش ویدئویی
یوگا ورزشی برای آرامش ذهن و بدن است. یوگا کمک میکند به بدنمان عشق بورزیم و دردهای جسمانی و روانیمان را کاهش دهیم. این روزها مردم مشغله ی زیادی دارند و کلاسهای حضوری یوگا برای بسیاری از مردم چالش بزرگی است. بنابراین در این مقاله چند نکته ی مهم برای انجام یوگا در خانه و چند وضعیت ساده برای انجام یوگا در خانه را به شما آموزش میدهیم. شما میتوانید مقاله آموزش یوگا در خانه را بخوانید و اطلاعات بیشتری درباره نکات مهم برای تمرین یوگا در خانه کسب کنید.
مزیت های انجام یوگا در خانه :
تمرین یوگا در خانه مزیت های زیادی دارد از جمله :
1. راحتی هنگام تمرین یوگا در خانه
یکی از مهم ترین مزایای تمرین یوگا در خانه، راحتی است. شما میتوانید زمانی را انتخاب کنید که بهترین کارایی را برای شما داشته باشد، بدون اینکه به برنامه کلاس پایبند باشید. این انعطافپذیری به شما این امکان را میدهد که یوگا را راحتتر در برنامه روزانه خود قرار دهید.
2. راحتی و حریم خصوصی هنگام تمرین یوگا در خانه
تمرین یوگا در خانه محیطی راحت و آشنا را فراهم می کند که در آن می توانید فضای خود را برای تمرین ایجاد کنید. شما می توانید اتمسفر، نور، دما و موسیقی را با توجه به ترجیحات خود سفارشی کنید. علاوه بر این، شما این حریم خصوصی را دارید که وضعیتهای مختلف را به راحتی و بدون احساس خجالت تمرین کنید.
3. تمرین شخصی هنگام تمرین یوگا در خانه
وقتی یوگا را در خانه تمرین می کنید، این آزادی را دارید که تمرینی متناسب با نیازها و اهداف خودتان انتخاب کنید. می توانید بر روی نواحی خاصی از بدن خود تمرکز کنید، سبک یوگا را انتخاب کنید که با شما مچ می شود، و در صورت نیاز وضعیت ها یا توالی ها را تغییر دهید. این رویکرد شخصی به شما این امکان را می دهد که چالش های منحصر به فرد خود را حل کنید و با سرعت خود پیشرفت کنید.
4. مقرون به صرفه بودن یوگا در خانه
شرکت در کلاس های یوگا در یک باشگاه می تواند گران باشد، به خصوص اگر به طور منظم بخواهید تمرین کنید. تمرین یوگا در خانه هزینه کلاس را از بین می برد و یوگا را به گزینه ای مقرون به صرفه تبدیل می کند. میتوانید انواع منابع آنلاین، برنامهها یا کانالهای YouTube را پیدا کنید که کلاسها و آموزشهای رایگان یا کم هزینه یوگا را ارائه میدهند. همچنین شما میتوانید از دوره های زینب یوگا بهره ببرید. برای تمرین یوگا در خانه و خرید دوره های یوگا در خرید بر روی این لینک کلیک کنید.
5. افزایش ثبات پس از تمرین یوگا در خانه
تمرین یوگا در خانه می تواند به شما در ایجاد ثبات و تعهد کمک کند. از آنجایی که شما آزادی عمل در هر زمان را دارید، به احتمال زیاد به یک روال معمول پایبند هستید. ثبات در بهره بردن از فواید طولانی مدت یوگا، مانند بهبود انعطاف پذیری، قدرت، تعادل و رفاه ذهنی کلیدی است.
6. کاهش حواس پرتی با انجام یوگا در خانه
هنگام تمرین یوگا در خانه، می توانید حواس پرتی را به حداقل برسانید و محیطی متمرکز ایجاد کنید. برخلاف کلاسهای شلوغ یوگا، شما تحت تأثیر اختلالات بیرونی یا مقایسه با دیگران قرار نخواهید گرفت. یوگا در خانه به شما اجازه می دهد تا ارتباط عمیق تری با بدن، نفس و ذهن خود ایجاد کنید.
7. ایمن و در دسترس
تمرین یوگا در خانه تضمین می کند که فضایی امن و راحت دارید که در آن با محیط اطراف خود آشنا هستید. شما می توانید کفپوش مناسب را انتخاب کنید، در صورت نیاز از وسایلی که با آنها راحت هستید استفاده کنید و از خطرات احتمالی که ممکن است در یک باشگاه وجود داشته باشد اجتناب کنید. این کنترل بر محیط تمرین شما خطر آسیب را کاهش می دهد و تجربه مفید شما را افزایش می دهد. پیشنهاد میکنیم حتما مقاله تمام وسایل یوگا همراه با کاربرد آنها را بخوانید.
معایب انجام یوگا در خانه :
در حالی که تمرین یوگا در خانه مزایای زیادی دارد، محدودیت هایی نیز وجود دارد که باید از آنها آگاه بود.
1. فقدان راهنمایی متخصص
تمرین یوگا در خانه به این معنی است که دسترسی مستقیم به مربی یوگای واجد شرایطی ندارید که بتواند راهنمایی کند، همسویی شما را اصلاح کند و بازخورد شخصی ارائه دهد. این عدم نظارت متخصص، خطر تمرین نادرست وضعیتها را افزایش میدهد که میتواند منجر به آسیب یا مانع پیشرفت شود. بنابراین به یاد داشته باشید بهتر است دوره ای را تهیه کنید که پشتیبانی داشته باشد و مربی بر وضعیتها و پیشرفت شما نظارت داشته باشد. به یاد داشته باشید که تمام دوره های آکادمی زینب یوگا دارای پشتیبانی است. تهیه پکیج آموزش یوگا از مبتدی تا پیشرفته را به شما پیشنهاد میکنیم.
2. تنوع محدود
شرکت در کلاسهای یوگا در باشگاه شما را در معرض طیف متنوعی از سبکها، معلمان و توالیها قرار میدهد. در مقابل، تمرین یوگا در خانه ممکن است قرار گرفتن شما در معرض تکنیکها، تغییرات و توالیهای خلاقانه جدید را محدود کند. بدون ورودی خارجی، ممکن است وارد یک روال عادی شوید و کاوش در جنبه های مختلف یوگا را از دست بدهید. هر چند دقت داشته باشید در دوره های یوگا ما انواع مختلف وضعیتها را به شما آموزش میدهیم که دچار خستگی نشوید.
3. چالش های انگیزشی
با انگیزه ماندن هنگام تمرین یوگا در خانه چالش برانگیزتر از تمرین یوگا در باشگاه است. در یک کلاس گروهی، انرژی جمعی و حضور همتمرینکنندگان میتواند الهامبخش شما باشد و به شما انگیزه دهد تا مرزهایتان را کنار بگذارید. هنگام تمرین یوگا در خانه، تسلیم شدن به مزاحمت ها، وقفه ها یا به سادگی از دست دادن انگیزه تمرین منظم آسان تر است. پشتیبان آکادمی زینب یوگا پیشرفت شما را کنترل میکند که باعث میشود احساس خستگی نکنید.
4. خود انضباطی
ایجاد یک تمرین یوگای خانگی ثابت مستلزم نظم و انضباط شخصی و خودانگیختگی است. بدون ساختار بیرونی کلاس های برنامه ریزی شده یا مسئولیت پذیری معلم و همکلاسی ها، نادیده گرفتن جلسات یا به تعویق انداختن جلسات می تواند وسوسه انگیز باشد. حفظ فضای تمرین اختصاصی و تنظیم یک برنامه منظم می تواند به غلبه بر این محدودیت کمک کند.
5. تعامل اجتماعی محدود
تمرین یوگا در باشگاه فرصتهایی را برای تعامل اجتماعی، ایجاد روابط اجتماعی و ارتباط با افراد همفکر ارائه میدهد. تمرین یوگا در خانه به فقدان تعامل اجتماعی و احساس تعلق ناشی از عضویت در یک جامعه یوگا منجر میشود.
6. حواس پرتی و مزاحمت ها
محیط خانه می تواند پر از عوامل حواس پرتی باشد، مانند کارهای خانه، اعضای خانواده، حیوانات خانگی یا سر و صدای همسایه ها. این وقفه ها می تواند تمرکز شما را مختل کند و یافتن آرامش و تمرکز مورد نیاز برای یک تمرین معنی دار یوگا را چالش برانگیز کند.
7. محدودیت های یادگیری
در حالی که منابع و آموزش های آنلاین زیادی وجود دارد، یادگیری حرکات پیچیده یا پیشرفته یوگا بدون نظارت مستقیم می تواند چالش برانگیز باشد. برخی از وضعیت ها نیاز به هم ترازی و تنظیمات دقیق دارند که بهتر است تحت راهنمایی یک مربی باتجربه یاد بگیرند. شما میتوانید دوره جامع یوگا را تهیه کنید و از پشتیبانی رایگان یک ساله ما بهره ببرید.
چند وضعیت ساده برای تمرین یوگا در خانه :
1. خم رو به جلو (اوتاناسانا):
- بایستید و پاهایتان را به اندازه عرض لگن باز کنید و از باسن به جلو متمایل شوید.
- اجازه دهید قسمت بالایی بدنتان روی پاهایتان قرار بگیرد و در صورت نیاز کمی خمیدگی زانوها را حفظ کنید.
- سپس سر و گردنتان را شل کنید و آرنج های مخالف را با دستان خود نگه دارید یا اجازه دهید دست ها به سمت زمین آویزان شوند.
- کشش ملایم عضلات همسترینگ و آزاد شدن تنش را در گردن و شانه های خود احساس کنید.
نکات مهم:
- اگر همسترینگ تنگ دارید، میتوانید زانوهایتان را خم کنید یا از یک بلوک یا تقویت کننده برای حمایت از دستانتان استفاده کنید.
- به جای اینکه تا چه حد می توانید به جلو خم شوید، روی بلند کردن ستون فقراتتان تمرکز کنید. هدف لمس انگشتان پا نیست، بلکه ایجاد کشش ملایم در پشت بدن است.
- اگر مشکل کمر دارید، مراقب هر گونه ناراحتی باشید و از گرد کردن بیش از حد کمر خودداری کنید. در عوض، روی یک شیب جزئی لگن به جلو تمرکز کنید تا ستون فقرات خنثی حفظ شود.
2. وضعیت پلانک (فالاکاسانا)
وضعیت پلانک یک وضعیت قدرتمند و موثر در یوگا است که عضلات مرکزی، بازوها و شانه های شما را هدف قرار می دهد.
-حالی که کف دستهایتان صاف روی زمین است، مستقیماً به زیر شانههایتان فشار وارد کنید. انگشتان شما باید به طور کامل باز شوند، و پاهای شما مستقیماً در پشتتان و پاها به اندازه عرض لگن باز شوند.
- با کشیدن ناف به سمت ستون فقرات، عضلات مرکزیتان را درگیر کنید. بدن شما باید از سر تا پاشنه یک خط مستقیم تشکیل دهد.
- محکم به کف دست خود فشار دهید، مطمئن شوید که شانه های شما مستقیماً بالای مچ دست شما قرار گرفته است. از فرو رفتن یا گرد کردن شانه هایتان خودداری کنید.
- با بالا بردن کاسه زانو و فشار دادن پاشنه پا به سمت عقب، عضلات پایتان را فعال کنید. از سر تا پاشنه ها یک خط محکم و مستقیم داشته باشید.
- کمی به سمت جلو خیره شوید و گردنتان را در راستای ستون فقراتتان نگه دارید و از فشار دادن گردن با نگاه کردن به بالا یا پایین خودداری کنید.
- عمیق نفس بکشید و اگر می توانید فرم مناسب خودتان را حفظ کنید، این وضعیت را برای 20-30 ثانیه یا بیشتر نگه دارید. با افزایش قدرت، می توانید به تدریج مدت زمان را افزایش دهید.
نکات مهم:
- اگر در مچ دستتان احساس فشار می کنید، می توانید به جای نگه داشتن کف دست ها روی زمین، وضعیت را با پایین آوردن روی ساعدتان تغییر دهید.
- ماهیچه های اصلیتان را در طول وضعیت درگیر کنید تا ثبات خود را حفظ کرده و از افتادگی یا فرو رفتن در قسمت پایین کمر خود جلوگیری کنید.
- اگر مبتدی هستید، با نگه داشتن وضعیت پلانک برای مدت زمان کوتاهتری وضعیت را شروع کنید و به تدریج زمان را با افزایش قدرت و استقامت افزایش دهید.
3. وضعیت چهار دست و پا
وضعیت چهار دست و پا که به عنوان چاتورانگا دانداسانا نیز شناخته می شود، یک وضعیت چالش برانگیز یوگا است که بازوها، شانه ها و هسته بدنتان را تقویت می کند.
- با وضعیت پلانک شروع کنید، کف دستهایتان را مستقیماً زیر شانههایتان روی زمین قرار دهید، انگشتها را باز کنید و پاها را مستقیماً پشت سرتان کشیده و پاها را به اندازه عرض باسن از هم باز کنید.
- با کشیدن ناف به سمت ستون فقرات، عضلات مرکزی خود را درگیر کنید. بدن شما باید از سر تا پاشنه یک خط مستقیم تشکیل دهد.
- در حالی که آرنج هایتان را خم می کنید، وزن بدنتان را به آرامی به جلو ببرید و آنها را نزدیک دنده هایتان نگه دارید. بدنتان را پایین بیاورید تا زمانی که بازوهای شما موازی با زمین باشند و آرنج ها در زاویه 90 درجه قرار گیرند. این بخش چالش برانگیز وضعیت چهار دست و پا است.
- پاهایتان را صاف و فعال نگه دارید و از پاشنه پا فشار دهید. برای حفظ وضعیت خنثی گردن، کمی به جلو نگاه کنید.
- مطمئن شوید که شانههایتان فرو نمیروند یا گرد نمیشوند، اما در عوض، سر شانهتان را با کشیدن به سمت پایین و عقب فعالانه درگیر کنید.
- عمیق نفس بکشید و در ابتدا 5 تا 10 ثانیه این حالت را نگه دارید، به تدریج با افزایش قدرت و کنترل، مدت زمان را افزایش دهید.
نکات مهم:
- اگر حفظ فرم و کنترل مناسب برای شما مشکل است، می توانید با پایین آوردن زانوها روی زمین، ایجاد یک وضعیت پلانک اصلاح شده و سپس پایین آوردن حالت فشار به پایین، وضعیت را تغییر دهید.
- از افتادگی یا فرورفتن در قسمت پایین کمر با درگیر کردن قسمت مرکزی بدن و نگه داشتن بدن در یک خط مستقیم خودداری کنید.
4. وضعیت گربه-گاو (مارجاری آسانا-بیتیل):
- از چهار دست و پا شروع کنید و دستانتان را مستقیماً زیر شانه ها و زانوها را زیر باسنتان قرار دهید.
- دَم بکشید و استخوان دنبالچه خودتان را بلند کنید، پشتتان را قوس دهید و به جلو خیره شوید (وضعیت گاو).
- بازدم کنید و ستون فقراتتان را گرد کنید، دنبالچه خودتان را جمع کنید و سرتان را پایین بیاورید (وضعیت گربه).
- میان این دو وضعیت حرکت کنید، هر وضعیت را با تنفستان هماهنگ کنید، برای 5-10 دور.
نکات مهم:
- در صورت نیاز از وسایل اضافی مانند پتو یا تکیه گاه برای حمایت از بدنتان استفاده کنید و خود را راحت کنید.
- هر گونه فکر یا حواس پرتی ذهنی را رها کنید. اگر ذهن شما سرگردان است، به آرامی تمرکزتان را به تنفس یا احساسات فیزیکی بدنتان بازگردانید.
- در طول وضعیت از موسیقی آرام بخش یا مدیتیشن هدایت شده برای بهبود تجربه آرامش خود استفاده کنید.
5. وضعیت چرخش ستون فقرات به صورت نیمه
- با نشستن روی زمین در حالی که پاهایتان را دراز کرده اید شروع کنید. ستون فقراتتان را بالا نگه دارید و شانه هایتان را شل نگه دارید.
- زانوی راستتان را خم کنید و پای راستتان را روی زمین قرار دهید و آن را روی پای چپتان ضربدری کنید. پای راستتان را صاف روی زمین نگه دارید.
- حالا زانوی چپتان را خم کنید و پای چپتان را به قسمت خارجی ران راست بیاورید و آن را روی زمین در کنار زانوی راستتان قرار دهید. اکنون باید زانوی چپ شما به سمت سقف باشد.
- دَم بکشید و ستون فقراتتان را بلند کنید. در حین بازدم، به سمت راست بچرخید و دست راستتان را برای حمایت روی زمین پشت سرتان قرار دهید.
- بازوی چپتان را به قسمت خارجی ران راست بیاورید، بازو را روی ران فشار دهید تا پیچش عمیق تر شود. همچنین می توانید آرنج چپتان را در قسمت بیرونی زانوی راستتان قلاب کنید.
- با هر دم، ستون فقراتتان را بلندتر کنید و بلندتر بنشینید. با هر بازدم، پیچش را به آرامی عمیق تر کنید و اگر برای گردن شما احساس راحتی می کند، اجازه دهید نگاه شما به شانه راست شما نگاه کند.
- این حالت را برای 30 ثانیه تا 1 دقیقه نگه دارید، عمیق نفس بکشید و چرخش را حفظ کنید.
- برای بیرون آمدن از حالت، پیچ را به آرامی رها کنید و به حالت اولیه بازگردید. همین مراحل را در طرف دیگر نیز تکرار کنید.
نکات مهم :
- هر دو استخوان نشسته را در طول حالت روی زمین نگه دارید.
- اگر انعطافپذیری محدودی دارید، میتوانید با قرار دادن یک پتوی تا شده یا تکیهگاه زیر لگن راستتان، حالت را تغییر دهید تا کمی آن را بالا بیاورید.
- به جای تحمیل چرخش، روی حفظ طول در ستون فقرات خود تمرکز کنید. پیچش باید از چرخش بالاتنه شما ایجاد شود، نه از فشار دادن بازو به زانو.
6. وضعیت جسد (شاواسانا):
- به پشت دراز بکشید و پاها را دراز کرده، سپس پاها را کمی از هم باز کنید.
- بازوهایتان را در کنار بدن قرار دهید، سپس کف دست ها رو به بالا بگیرید.
- چشمانتان را ببندید و تمام بدنتان را آرام کنید.
- روی تنفستان تمرکز کنید و اجازه دهید به طور طبیعی اکسیژن در بدنتان جریان یابد.
- 5-10 دقیقه در این حالت بمانید و به خودتان اجازه استراحت و تجدید قوا بدهید.
شما میتوانید برای تمرین وضعیتهای مبتدی بیشتر برای یوگا در خانه این مقاله را نیز بخوانید.
سخن نهایی
انجام ورزش یوگا در خانه مزایا و محددیتهای زیادی دارد که آکادمی زینب یوگا به فکر حل تمامی محدودیت ها و افزایش مزیتهای یوگا برای شما است. آکادمی زینب یوگا شما را پشتیبانی میکند و به شما مشاوره های رایگان جهت انجام وضعیت های یوگا میدهد که بدنتان آسیبی نبیند. به هیچ عنوان دیدن و یا حتی خریدن دوره هایی از یوگا که بدون پشتیبانی و مشاوره هستند را به شما توصیه نمیکنیم زیرا یوگا نیز مانند تمام ورزشهای دیگر محدودیتهای خاص خودش را دارد.